Egipt: Mormant vechi de 5.600 de ani, descoperit in cetatea lui Set

Arheologii britanici care lucrează cu Ministerul Antichităților Egiptene, au descoperit un mormânt vechi de 5.600 de ani, în regiunea de sud a Kom al-Ahmar, între Aswan și Luxor.

Mormântul, din perioada pre-dinastica anterioară formarii unui singur stat egiptean, din anul 3060 înainte de Hristos, a fost găsit pe sit-ul Hierakonpolis, conform agenției de știri MENA, care cita ieri Ministerul.

Conform agentiei italiene Ansa, mormântul conținea o mumie, care ar putea aparține unui bărbat în vârstă de 17-20 ani, o statueta din fildes, de 32 cm inaltime, și alte artefacte.

Descoperirea va furniza informații-cheie despre practicile funerare din epoca pre-dinastica, a declarat șeful misiunii, Renee Friedman.

Vechiul sit al acestui oraș, numit Nekhen de egipteni, cu numele său grecesc Hierakonpolis (orașul șoimului), a fost mult timp venerat de vechii egipteni ca prima capitala a Regatului Egiptului de Sus. El a fost cetate a personajului Biblic Set.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.