Dezvaluiri in Egipt: complot al jihadistilor, pentru asasinarea lui al-Sisi

Se pare ca grupul jihadist Ansar Beit al-Magdis ar fi organizat un complot de asasinare a candidatului prezidențial egiptean Abdel Fattah al-Sisi (foto – vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), în timp ce acesta era încă Ministru al Apărării, conform relatarilor de ultima ora ale ziarelor Al Ahram și Al Akhbar de ieri, care au citat surse din securitate.

Ansar Beit al-Magdis, care are ca model Al-Qaeda, este activ în Sinai si și-a asumat responsabilitatea pentru mai multe atacuri asupra forțelor de securitate egiptene.

Planul a fost acela de ucidere a lui Al-Sisi, folosindu-se o mașină-capcană, in data de 10 iulie 2013, la doar câteva zile după ce fostul general a răsturnat guvernul Președintelui islamist, Mohamed Morsi.

Jihadistii l-au urmarit pe fostul șef militar mai multe zile, dar au fost arestați detinand cinci tone de explozibil, înainte de a putea efectua atacul lor.

Conform agentiei italienesti Ansa, o a doua încercare de a-l ucide pe al-Sisi, in Cairo, a eșuat la sfârșitul lunii iulie, conform surselor. El-Sisi a fost ulterior numit în funcția de prim-viceprim-ministru. El-Sisi a confirmat, pe 26 martie 2014, candidatura sa la președinție în alegerile prezidențiale din 2014.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.