Serghei Nariskin in Belgrad: criza din Ucraina a fost declansata de SUA

Criza din Ucraina a fost declanșată de SUA, a declarat președintele rus al Dumei de Stat, Serghei Narîșkin, la Forumul Balkan, din Belgrad. În opinia sa, acest lucru s-a dovedit prin acțiunile Washingtonului. Narâșkin a reamintit publicului, că SUA i-a apărat pe activiștii inarmati din Piata Maidan și ca acum sprijină în mod deschis violență împotriva civililor, în partea de est a Ucrainei.

La început, au făcut totul pentru a preveni utilizarea forței împotriva radicalilor inarmati din Piata Maidan și apoi au asistat noile autorități din Kiev, pe care ucrainenii le numesc o “juntă”, în înlăturarea Președintelui legitim al țării, a sustinut acesta, conform unui raport VoR.

Conform VoR, mai mulți experți cred că, în acest fel, Washingtonul incearca sa declanșeze o criză armata în Europa. Unii analiști presupun că, prin aceste acțiuni, SUA încearca sa dea un impuls militar-industrial economiei sale. Cu toate acestea, în opinia observatorului militar rus, Ilya Kramnik, acțiunile Washingtonului au mai degrabă menirea de a aduce profituri de ordin politic.

Ei isi consolideaza influența geopolitică. Sunt interesați de acest lucru, nu Statele Unite ale Americii ca țară, dar anumite cercuri care doresc să-și continue politica de dominație SUA in Europa.

Profesorul Valery Solovey, de la Institutul de Stat moscovit de Relații Internaționale, a declarat pentru radioul Vocea Rusiei ca majoritatea alege doar să ignore ceea ce se întâmplă în Ucraina.

Dacă vorbim despre opinia publică europeană, ea nu este în totalitate anti-ruseasca. Situația este mult mai complicata decât ce ceea ce incearca sa sustina politicienii occidentali. Europenii isi inchid ochii, dintr-un motiv foarte simplu. Ei nu au suficiente resurse sau curajul de a interveni în evenimentele din Ucraina. SUA are o prioritate aici și profită de această situație, pentru a demonstra că puterea militară înseamnă mult în lumea de astazi, mai ales în situații critice.

În același timp, europenii nu-și dau seama că ei stau pe o bombă. În cazul în care situația din partea de est a Ucrainei continuă sa se agraveze, în cele din urmă conflictul va diviza țara, atât politic, cât și geografic. Cea care se va afla in această situație, insa, va fi Europa, și nu Rusia sau SUA, ea trebuind să rezolve problemele miilor de locuitori infometati, fără locuri de muncă și deportati din regiunile lor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.