Alegeri in Siria: marea majoritate il sustine pe Assad

O campania electorală a început în Siria sfâșiata de război (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), Președintele Bashar Assad fiind pe cale să se confrunte cu alți doi candidați legati de gruparile de opoziție recunoscute de guvern: Maher Abdul Hafiz-Hajjar, un activist ex-comunist și parlamentar, și Hassan Abdullah Nouri, un om de afaceri liberal, care a condus anterior Camera de Industrie.

Dr. Taleb Ibrahim , director adjunct al Centrului din Damasc pentru Studii Internaționale și Strategice, și-a exprimat opinia cu privire la echilibrul politic actual din Siria și cu privire la viitoarele alegeri, intr-un interviu acordat radioului Vocea Rusiei. Acesta a precizat ca termenul de “opozitie” se refera nu la militantii reprezentanti ai gruparilor teroriste, ci la opozitia politica.

El a amintit ca Doha Center, un centru de sondaje de opinie apropiat de SUA, a găsit anul trecut ca popularitatea Președintelui Assad ar reprezenta aproximativ 60% din totalul populației din Siria. “Deci, ne asteptam ca ex-Președintele Assad sa fie Președinte pentru o altă perioadă, iar opoziția politică sa joace un rol foarte important în viața politică siriana. După alegeri, vom vorbi despre o noua Sirie. Nimic nu va rămâne ca acum , sau așa cum a fost în trecut. Suntem foarte siguri de lansarea unei noi perioade democratice în Siria”.

“Eu trăiesc în Siria și ii știu pe sirieni foarte, foarte bine, din toate clasele sociale. Am vizitat fiecare oraș și fiecare regiune din Siria. Peste 70%, acum, il sustin pe Președintele Assad. Ei il văd pe Președintele Assad ca pe un erou, pentru că a luptat cu proiectele occidentale pentru aceasta zona. El se luptă pentru independența poporului său. Sunt sigur că Președintele Assad va câștiga, iar sirienii îl vor susține”, a aspus acesta, citat de VoR.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.