Cuviosul Parinte Paisie Aghioratul va fi canonizat

Părintele Paisie din Muntele Athos va fi canonizat în următoarele luni, conform unor informatii primite din Grecia.

Părintele Paisie Aghioritul (1924-1994), unul dintre cei mai mari și cei mai venerati intelepti ai Bisericii Ortodoxe din timpul nostru, este bine-cunoscut pentru învățăturile sale duhovnicesti.

Conform Greek reporter, Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I a anunțat că acesta va fi canonizat în mod oficial ca sfânt (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Starețul Amfilohie (Makris) din Patmos, Starețul Sofronie (Saharov) din Essex, Părintele Efrem din Katounakia și Cuviosul Iakovos Tsalikis sunt asteptati sa urmeze canonizarii.

“Biserica Ortodoxă slujeste unui Adevăr mai mare, Care nu are nimic de-a face cu miturile și speculațiile”, a spus Sanctitatea Sa, Bartolomeu I, Arhiepiscop al Constantinopolului, al Noii Rome, și Patriarh Ecumenic, negând toate zvonurile care pretindeau ca Părintele Paisie nu ar fi canonizat, ca urmare a implicării sale în afacerile dintre Grecia si Turcia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.