Ortodoxia, atacata si in Georgia: Cum pot fi legalizate ilegalitatile?

“Cum pot fi legalizate ilegalitatile? Legalizarea ilegalitatii este un păcat foarte mare și exact despre asta este vorba” – a declarat Patriarhul Ilia al II-lea al Georgiei.

Șeful Bisericii Ortodoxe Georgiene, Patriarhul Ilia al II-lea, a declarat despre legislația anti-discriminare, adoptată de Parlament săptămâna trecută, că legalizarea “ilegalitatii este un păcat foarte mare”, și ca nu va fi acceptata de către credincioși.

“Georgia este o țară care nu a discriminat pe nimeni și în care toată lumea s-a simțit libera” – a declarat acesta în timpul unei predici marcate de sarbatoarea Sfantului Gheorghe (c.Iul.), tinuta în Catedrala Sfânta Treime din Tbilisi, pe 6 mai.

“Ar fi fost surprinzător dacă n-aș fi vorbit despre asta. Era obligația mea să o spun. Nu exista nici macar un singur credincios care sa accepte o astfel de lege. Vreau să va spun că, după un timp, vom fi surprinsi de adoptarea acestei legi; I-am cerut iertare lui Dumnezeu, pentru păcatele noastre”, a adăugat el.

Legislația privind “eliminarea tuturor formelor de discriminare”, a fost adoptată de către Parlament, pe 2 mai; aceasta va intra în vigoare după ce Președintele Giorgi Margvelashvili va semna legea.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.