Ucraina: procesiune cu trei icoane facatoare de minuni

In aceste zile, în Zaporoje, a fost organizata o procesiune cu trei icoane facatoare de minuni – din nordul, vestul și sudul Ucrainei – cu mii de participanti.

Procesiunea a fost condusa de cele trei icoane: a Maicii Domnului, “Tolgskaia” – din manastirea de maici “Intrarea în Biserica a Maicii Domnului”, din Nejinsk – a Maicii lui Dumnezeu, din Poceaiev – din Lavra Adormirea Maicii Domnului – și Icoana Sfantului Luca al Crimeii (taumaturg si chirurg, 1961), alaturi de o particica din moastele sfântului Eparhiei de Simferopol.

Procesiunea a fost însoțită de cântari de Paști și s-a încheiat cu o slujba in fața icoanelor facatoare de minuni, in catedrala orașului. Această ceremonie a urmarit sa reprezinte un semn al unitatii spirituale, al iubirii și triumfului credinței.

Arhiepiscopul Luca de Zaporoje și Melitopol a declarat: “In aceste zile, de la Invierea lui Hristos si pana la Înălțare, conform canoanelor, noi nu trebuie să îngenunchem. Dar, cred că Domnul nu ne condamna pentru asta, odata ce suntem martorii a ceea ce se întâmplă astăzi în Ucraina. Fratele a ridicat mâna împotriva fratelui său; curge sange, oamenii pier, cei care au aceeași credință se ucid intre ei, iar toate acestea ne fac sa ne plecam genunchii și inima în rugăciune către Dumnezeu, pentru a inceta toata ura si toate necazurile”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.