Egiptul ar putea interzice temporar pelerinajele la Mecca

Egiptul ar putea interzice temporar pelerinajele în Arabia Saudită, pentru a preveni răspândirea în continuare a Sindromului Respirator al Orientului Mijlociu (MERS) coronavirus, care a ucis cel puțin 121 de persoane din Regatul Arab, de la prima sa apariție în 2012.

Jurnalul Al-Ahram l-a citat ieri, in acest sens, pe fostul Ministru al Sănătății, Mohammed Awad Tag El-Din, care face parte dintr-o echipă ministerială care se ocupă de problema.

Ministerul a avertizat deja împotriva pelerinajelor la Mecca pentru copii, persoanele în vârstă și persoanele care suferă de probleme cardiace și pulmonare cronice.

Conform agentiei Ansa, potrivit cifrelor recente publicate de ministerul saudit, au existat aproximativ 400 de cazuri înregistrate în regat. O echipa a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a sosit recent în Jeddah, pentru a studia modurile de transmitere a virusului, cu accent pe instalatiile de asistenta medicala.

Nu există niciun tratament preventiv pentru MERS. Îngrijorarea că virusul se va răspândi, crește în continuare, odata cu apropierea lunii sacre islamice a Ramadanului (28 iunie – 27 iulie), mulți participand la un pelerinaj traditional la Mecca în aceasta perioada și în Hajj-ul anual, din octombrie. Primul caz din Egipt, a fost înregistrat zilele trecute.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.