Catehizarea astazi. Preotii, intre har si birocratie

Papa Francisc a spus ca clericii Bisericii trebuie să lase loc Harului lui Dumnezeu și să nu pună obstacole birocratice în calea Acestuia. Acesta a fost unul dintre punctele-cheie subliniate de Papa în predica sa de ieri, la reședința Santa Marta, din Vatican.

Papa Francisc a mai reflectat asupra “celor trei elemente necesare pentru o evanghelizare eficientă”: blandete, dialog cu oamenii și încredere în Harul lui Dumnezeu, dincolo de birocrație.

“Fără această docilitate sau blândețe înaintea Glasului lui Dumnezeu, nimeni nu poate evangheliza, nimeni nu-L poate vesti pe Iisus Hristos: cel mult se va vesti pe sine”.

“Nu poți evangheliza fără dialog. Este imposibil. Pentru că trebuie să înceapă totul de la punctul in care ajunge persoana care trebuie sa fie evanghelizata. Și, acest lucru este extrem de important”. Fiecare persoană are propria sa poveste, vine cu propriile idei… “Dialog. Petreceti timp cu acea persoană, pentru că acea persoană este cea pe care Dumnezeu vrea sa o evanghelizati”.

“Harul este mai important decât toată birocrația. Amintiți-vă acest lucru. De multe ori, noi, oameni ai Bisericii, suntem o fabrică de creat obstacole, astfel încât oamenii nu mai pot primi Har. Fie ca Domnul să ne ajute să înțelegem acest lucru”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.