Unificarea datei Pastelui: Papa copt Tawadros II ii cere Papei Francisc sa hotarasca o data unica pentru toti crestinii

Cu ocazia primei aniversări a intalnirii lor la Vatican, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Copte, Papa Tawadros al II-lea (foto), i-a trimis o scrisoare Papei Francisc, în care el îl invita pe Papa sa hotarasca o data unica de serbare a Pastelui pentru toți creștinii, conform unui raport al agentiei Vaticanului, Fides.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Copte a declarat că scrisoarea Patriarhului i-a fost inmanata Nunțiului Apostolic în Egipt, Arhiepiscopul catolic Jean-Paul Gobel.

Unificarea datelor de celebrare a Paștelui, spune Fides, este o situație de urgență în special simțita în Africa de Nord și Orientul Mijlociu, unde Bisericile și comunitățile creștine care stabilesc data Paștilor coexistă în mod diferit, fiecare având un tip de calendar, iulian sau gregorian. O situație deosebit de dureroasa pentru familiile “mixte”.

În timpul pelerinajului Papei Ioan Paul al II-lea pe urmele Sfântului Pavel, în Damasc, din 2001, tinerii creștini din Siria i-au adresat aceeași cerere Papei polonez.

Faptul că Papa Ortodox Copt ii scrie Papei Francisc, reprezinta insa un nou semn de reînnoire a relațiilor cu Roma, dupa alegerea noului Patriarh (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.