Publicat pe 09.05.2014

Noi dezvaluiri despre Giulgiul din Torino si despre urmele rastignirii Barbatului de pe Giulgiu

Patru profesori universitari au publicat in urma cu cateva ore un articol în “Injury”, o revista care dezvăluie că Barbatul răstignit care a fost înfășurat în Giulgiul din Torino, a suferit o dislocare a humerusului, paralizia unui braț și un traumatism violent la gât și piept.

 

Descoperirea legata de dislocarea umărului și de paralizia brațului drept, indica faptul ca Barbatul Care a fost infasurat in Giulgiu, S-a prăbușit sub greutatea Crucii, sau a bratului orizontal al Crucii. Conform cadrelor universitare, Barbatul de pe Giulgiu a căzut “înainte” și a suferit o lovitura violenta în timp ce se prabusea la pământ.

 

Traumatismul la gat si umăr si paralizia musculară au fost provocate de un obiect greu care L-a lovit din spate între gât și umăr și a provocat deplasarea capului. În acest caz, nervii plexului brahial superior au fost violent întinsi, rezultând o paralizie din cauza pierderii de inervație motorie la mușchiul deltoid, supraspinos, infraspinatus, biceps, supinator, brachioradialis și mușchii romb.

 

“În acest moment, ar fi fost imposibil pentru Purtătorul Crucii sa mai continue sa mearga cu Ea, iar acest lucru ne aduce în minte pasajul din Evanghelie, in care soldații l-au forțat pe Simon din Cirene sa ridice Crucea lui Iisus” – nu dintr-un act de compasiune, prin urmare, ci dintr-o necesitate. Aceasta explică de ce ochiul drept era retras în orbita”, din cauza paraliziei întregului braț, sustin cadrele universitare.

 

O alta descoperire cuprinsa in acelasi articol, este si aceea a urmelor lasate de doua piroane in mâinile Barbatului. De ce piroane duble? Un motiv plauzibil ar putea fi acela ca cei care I-au fost călăi nu reusisera sa-I prinda mainile, din prima incercare, în găurile care erau deja sapate în crucea de lemn de esenta tare.

 

In fine, o a treia descoperire este aceea ca piciorul drept al Barbatului de pe Giulgiu a fost răstignit pe cruce de două ori. O analiză a amprentei talpii piciorului drept prezintă urmele a două piroane.

 

 

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Parteneri

 

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți accesa conținutul Lăcașuri Ortodoxe EXCLUSIV prin e-mail, în sistem gratuit privat.