Limba greaca veche accelereaza functiile creierului si il remodeleaza

Mai multe studii ale unor oameni de stiinta greci si straini, au indicat faptul că limba greacă antică, în afară de a fi o limbă inca vie, este, de asemenea, si una terapeutica, posedand capacitatea de a vindeca multe afectiuni, printre care si dislexia.

Rezultatele științifice precizeaza:

1.“Zona Broca”, în emisfera stânga a creierului uman, care este legată de vorbire, a fost activata mai mult decât de obicei, datorita alfabetului grecesc.

2. Creierul uman a fost reproiectat radical .

3. Schimbarea de mai sus, la creier, a determinat o schimbare substanțială în atitudinea utilizatorilor antici ai alfabetului grecesc, apărand nevoia de comunicare cu ceilalți cetățeni, prin arta teatrului.

O altă cercetare științifică publicată de către echipa unui psihiatru grec Ioannis Tsegos, a arătat că indicatorii măsurabili ai inteligenței verbale și gândirii deductive au fost accelerati, la un grup de 25 de copii non-dislexici, carora li s-a predat greaca veche, prin cursuri de două ore pe săptămână, avand vârste cuprinse între 8 și 12 de ani. Pe un alt grup egal de copii, carora nu li s-a predat greaca veche, studiul a aratat ca indicatorii respectivi au fost încetiniti. Ambelor grupuri li s-au predate lecții similare.

Cercetatorul universitar australian Kate Chanock, in plus, a mers mai departe, demonstrand si descriind cum a vindecat vorbitori de limba engleza cu dislexie, cu ajutorul limbii de greaca veche.

Între timp, copiilor din școlile elementare din Oxford, Marea Britanie, li s-a predat greaca veche din 2010, în plus față de alte cursuri, iar acum copiilor de aceeași vârstă din Grecia, conform Greek Reporter, li se preda – din ce in ce lasand deoparte greaca veche – … limba engleză.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.