Discutii intre Papa Francisc si Catolicosul Armenilor, Karekin II

Papa Francisc l-a primit pe Patriarhul Bisericii Apostolice Armene, Catolicosul Karekin al II-lea, in urma cu o zi, la Vatican.

Catolicosul s-a aflat la Roma, pentru o vizită de trei zile, care s-a incheiat ieri. În observațiile pregătite pentru această ocazie, Papa Francisc a amintit vizita Papei Ioan Paul al II-lea in Armenia, din 2001, si vizitele pe care Catolicosul le-a mai făcut la Roma și la Papii Vaticanului, în special vizita din 2008, la Papa Benedict al XVI-lea, și participarea la inaugurarea pontificatului Papei Francisc.

Papa a mai amintit participarea Catolicosului Karekin la comemorarea “Marturisitorii credintei in secolul 20”. El a afirmat: “numărul de ucenici care si-au vărsat sângele pentru Hristos în tragicele evenimente ale secolului trecut, este cu siguranță superior celui al martirilor din primele secole, iar în acest martiraj, fiii neamului armean au un loc de cinste”.

Papa Francisc a continuat să spună: “taina Crucii, sfințenia, atât de draga memoriei poporului vostru, reprezentată în crucile de piatră splendide care împodobesc fiecare colț al tarii, a fost trăita prin nenumăratii fii, ca o participare directă la Potirul Patimilor”. “Mărturia lor”, a continuat el, “atat de mare si de tragica, nu trebuie uitata”.

Papa Francisc a mai continuat, spunand ca suferințele îndurate de creștini în ultimele decenii, au adus o contribuție unică și inestimabilă, de asemenea, la cauza unității creștine.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.