Mormant vechi de 3000 de ani, al unui mesager in tari straine, descoperit langa Cairo

Ministrul Culturii si Patrimoniului Arheologic din Egipt, Mohamed Ibrahim, a anunțat in urma cu o zi descoperirea unui mormânt datând de 3000 ani, al unui gardian din armata si mesager regal în țări străine.

Vestea a fost raportată de către serviciul egiptean MENA, fiind citata de agentia italiana Ansa.

Mormantul, cu dimensiuni de 12×6 metri, a fost descoperit de arheologii de la Universitatea din Cairo, nu departe de piramida Djoser din Saqqara, la aproximativ 30 de kilometri sud de Cairo.

Ministrul a menționat că mormântul a fost impodobit cu inscripții si elemente viu colorate, fiind extrem de bine conservat.

Vestea a fost confirmată de către șeful misiunii arheologice, Gaber Nasar, care a subliniat valoarea acestui mormant, spunând că face noi dezvaluiri asupra altor morminte din zona.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.