Amenintari anti-crestine, la adresa Bisericii romanesti din Ierusalim

Mai multe insemnari anti-crestine cu graffiti, scrise în limba ebraică, au fost descoperite in dimineata zilei de ieri, vineri, 9 mai 2014, pe exteriorul unui zid al bisericii românești din Ierusalim.

Joi, poliția locală anuntase sporirea securitatii înaintea vizitei Papei Francisc in Israel, pentru a preveni efectuarea de acte ostile din partea extremiștilor evrei, față de comunitatea creștină.

Într-un interviu acordat unui radiou al Armatei, citat de Ansa, Ministrul israelian al Justitiei, Tzipi Livni, a denunțat escaladarea actelor de intoleranță ale extremiștilor evrei împotriva crestinilor si musulmanilor.

“Este un grup ideologic determinat, care nu acceptă nicio formă de autoritate și se opune valorilor Statului Israel, în care credem”, a spus Livni, menționând că grupul încearca sa se opuna unui acord de pace.

O serie de masuri, inclusiv arestări preventive, vor fi necesare pentru a-i neutraliza pe acesti extremiști, a concluzionat Livni.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.