publicat în: Arhivă

Putin arata, in ochii celor din Letonia, ca un mesager al lui Dumnezeu

Arhiepiscopul Bisericii Evanghelice Luterane din Letonia, Janis Vanags, îl laudă pe Președintele rus Vladimir Putin și critică modelul vieții publice impuse de Occident.

“Letonienii aud o voce a rațiunii în discursurile lui Putin, atunci când vorbește despre valorile tradiționale, și au nevoie să creadă. Putin, în ochii lor, arata ca un mesager al lui Dumnezeu”, a spus Vanags, într-un interviu pentru publicatia scrisa letona Diena.

Răspunzând la întrebarea legata de reevaluarea valorilor familiei, de apelurile de a refuza căsătoria traditionala și încercările de legalizare a pedofiliei, el a remarcat că mulți letoni considera adminterea acestor tendințe drept sinucidere.

“Lumea occidentală, într-adevăr, ne aduce nu numai bine. Puterea ei ne privează de identitate națională și de modul tradițional de viață. Adevărul este că Letonia și Rusia, din calitatea a două state tinere, ar trebui să fie prietene și să coopereze, lăsând în urmă contradicțiile vechi”, a spus Arhiepiscopul.

El este, de asemenea, sigur că o națiune nu poate supraviețui fără patriotism.

“De ce Rusia susține politica lui Putin? Pentru că el a stârnit un val de patriotism. Un stat cade, fără patriotism”, a rezumat Arhiepiscopul Janis Vanags, citat de Interfax.