Arheologii bulgari au descoperit complexul Sostra: Oescus – Philippopolis

Arheologii de la Muzeul National de Istorie din Bulgaria au descoperit complexul stradal Sostra, din epoca romana, situat pe drumul Oescus – Philippopolis.

Complexul a fost un punct important de odihnă pentru demnitarii și chiar împărații și rudele lor, care călătoreau de la Oescus (în prezent, satul Gigen, distructul Pleven) la Philippopolis (în prezent orașul Plovdiv), conform unui raport al publicatiei Dnevnik.

Partea din complex care a fost deja cercetata, include un mausoleu, o necropolă, un castellum, un sanctuar, clădirile unui sat și o parte a unui drum antic.

Sit-ul se întinde pe o zonă dens construita, de 6 kilometri pătrați, în valea râului Osam, pe teritoriul satului Lomets, raionul Troian.

Municipalitatea din Troian intenționează să cumpere proprietatea privată unde se desfasoara in prezent săpăturile și sa transforme sit-ul intr-un muzeu în aer liber, după detalierea activităților de cercetare și conservare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.