Mitropolitului Ilarion de Volokolamsk i se interzice oficial intrarea in Ucraina

Mitropolitului Ilarion de Volokolamsk, presedinte al Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Externe, i-a fost refuzata intrarea în Ucraina, acesta trebuind să se întoarcă acasă, dupa ce a fost declarat persona non grata.

Mitropolitul se deplasase in Dnepropetrovsk, Ucraina, pentru a participa la marcarea celei de-a 75-a zile de naștere a Mitropolitului Irineu de Dnetropetrovsk, al Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice, de sub Patriarhia Rusa.

“Mitropolitul Ilarion a ajuns pe aeroportul din Dnepropetrovsk, pe 9 mai, pentru a participa la festivitățile ocazionate de jubileul ierarhului Bisericii Ortodoxe Ruse. El a fost oprit la controlul pașapoartelor. După o lungă așteptare, președintele Departamentului pentru Relații Externe al Bisericii a fost anuntat printr-o scrisoare oficiala, că i se interzice intrarea in Ucraina, fără a se preciza niciun motiv pentru o astfel de interdicție”, a declarat Departamentul pentru Relațiile Externe al Bisericii, conform agentiei TASS.

Intrucat Ilarion nu a putut intra în Ucraina, el i-a transmis Mitropolitului Irineu de Dnepropetrovsk, felicitarile din partea Patriarhului Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii, chiar pe aeroport, inmanandu-i in acelasi timp și Ordinul Sfantul Prințul Daniil de Moscova. Ierarhii au schimbat o serie de mesaje, după care Mitropolitul Ilarion a plecat spre Moscova.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.