Vaticanul a anuntat oficial ca Papa Paul al VI-lea va fi beatificat

Vaticanul a anunțat că Papa Francisc a semnat un decret, vineri, prin care a confirmat autenticitatea unui miracol atribuit mijlocirii Papei Paul al VI-lea și că fostul Papa va fi beatificat la Vatican, pe 19 octombrie.

Teologii și medicii au atestat că vindecarea unui copil din California, care trebuia sa se nasca avand leziuni cerebrale severe, nu poate fi explicata prin argumente medicale. Copilul s-a născut în anul 1990 și este acum un adolescent sănătos.

Congregația pentru Cauzele Sfinților, săptămâna trecută, a cazut de acord în unanimitate că vindecarea a fost un miracol. Papa Francisc a emis decretul, în timpul unei audiențe private cu prefectul Congregației, Cardinalul Angelo Amato.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.