Ucraina: protopop ortodox, ucis prin impuscare

În noaptea de 9 mai, in apopierea localitatii Sloviansk, Protopopul Pavel Zucenko, al Bisericii Ortodoxe Ucrainene (Patriarhia Moscovei), a fost ucis prin impuscare.

Acesta slujea in Biserica Sfantul Dimitrie Donskoi, în orașul Drujkovka (regiunea Donetsk). Circumstanțele morții preotului sunt necunoscute.

Eparhia de Horlivka și Sloviansk a afirmat, pentru Pravmir, că nu exista informatii detaliate despre tragedia părintelui Pavel. S-a cerut precautie, din partea mass-mediei, in conectarea uciderii părintelui Pavel cu conflictul politic din regiune.

“Preotul era îmbrăcat în haine civile. Ce s-a întâmplat exact, este în prezent analizat de către autoritățile de aplicare a legii” – a explicat pentru presa secretarul eparhial, Svetlana Ohrimenko.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.