Europa de astazi: urme de cocaina, descoperite in apa de baut

Numarul tinerilor britanici care folosesc cocaină (foto: structura cocainei) s-a dublat. Oamenii de știință au descoperit dovezi ale unor urme de cocaină chiar si în apa de băut. Cocaina (INN – benzoilmetilecgonina, un derivat al ecgoninei) este un alcaloid tropan cristalin, care se obține din frunzele plantei de coca.

Diferitele teste confirmă faptul că, în ciuda tratamentului intensificat de purificare a apei, narcoticul a găsit calea urinei. Inspectorii apei potabile au observat, de asemenea, urme de ibuprofen și carbamazepina, un medicament anti-epilepsie.

Steve Rolles, un participant activ in politica anti-droguri, a comentat, citat de VoR: “Avem cel mai mare nivel de consum de cocaină din Europa Occidentala. A devenit din ce in ce mai ieftina, iar în același timp folosirea ei este in crestere”.

Organizatia lider in caritate in Marea Britanie, DrugScope, confirmă faptul că 700.000 de britanici, cu varste cuprinse intre 16 si 59 de ani, consuma cocaină.

Ca răspuns, Marea Britanie a lansat deja un nou anunț, care expune partea intunecata a cocainei. Acesta explică pericolele pe care cocaina le prezintă pentru inimă și nas.

Anunturile arată legătura dintre consumul de cocaina si atacul de cord, precum si daunele imediate și pe termen lung, pe care cocaina le poate face in structura nasului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.