Dupa insulta Eurovision 2014 la adresa tarilor participante – Rusia vrea propriul concurs

Reprezentantul Partidului Comunist din Rusia, Valerii Riskin, a declarat ca Rusia trebuie să înceteze sa mai participe la concursul Eurovision și sa-si lanseze propriul său concurs “Voice of Eurasia”, conform Interfax.

“Rezultatele ultimului concurs Eurovision, au fost ultima picătură”, a spus el. “Trebuie sa părăsim acest concurs imediat, este timpul sa ne oprim sa toleram aceasta nebunie. În fiecare an, Rusia cheltuiește 40 de milioane de euro pentru asta”.

Conform lui Riskin, Rusia are suficiente resurse și posibilități de a-si crea propriul concurs muzical “Voice of Eurasia”. “Avem evenimente globale, cum ar fi Jocurile Olimpice, putem avea propriul nostru concurs”, a spus el. “Cred că toate țările din spațiul eurasiatic, dar si multe altele, ne vor sprijini”.

Victoria travestitului austriac Conchita Wurst, care a atras atentia publicului mai ales cu aspectul său ciudat, a stârnit indignarea publică în Rusia.

Partidul de guvernământ Rusia Unită și-a exprimat indignarea privind victoria “reginei cu barbă”.

Potrivit șefului adjunct al comisiei parlamentare pentru familie, femei și copii, Olga Batalina, rezultatele concursului Eurovision sunt rezultatul “propagandei culturii netradiționale, inclusiv a culturii gay”.

Vitalii Milonov a cerut ca ministrul culturii, Vladimir Medinskii, sa interzica, de acum, concertele Conchitei Wurst în Rusia. “Imaginea scenică și muzica, realizate de această entitate de sex neidentificat, reprezinta, în sine, o insultă la adresa majoritatii Rusiei și multor alte țări”, a spus el. “Ar fi o neglijență vinovata să o lasam pe teritoriul nostru”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.