Erdogan si cenzura presei: Nu ne vom pleca in fata acestor monumente de aroganta

Primul-Ministru turc, Recep Tayyip Erdogan, a respins, ieri, criticile tot mai mari legate de cenzurarea presei.

Discursul lui Erdogan în Parlament, a urmat unui raport al organizatiei americane Freedom House, de la începutul acestei luni, care a retrogradat statutul Turciei, de la “parțial liberă” la “ingradita”, și a declarat că țara a cunoscut cel mai mare declin al libertății presei, din Europa.

“Cei care spun că nu există libertatea presei in Turcia, ar trebui să arunce o privire la titlurile ziarelor din Turcia. Un număr semnificativ dintre acestea insulta sistematic guvernul”, a declarat el Parlamentului, potrivit AFP.

“Când critici aceste titluri imorale, ei te numesc dictator. Dar, în alte țări, o numesc democratie”, a spus el.

“Să vedem ce se întâmplă când unul dintre aceste titluri este publicat în țările considerate mai libere decât Turcia. Nu-mi pot imagina ce s-ar întâmpla cu jurnaliștii și ziarele din aceste țări”.

“Nu ne vom pleca in fata acestor monumente de aroganță”.

Erdogan a citat încălcări ale libertății presei în Statele Unite, Israel și Germania, spunând ca Turcia a cunoscut un nivel mai bun decât oricare dintre acestea.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.