Messa neagra satanica, anulata in Harvard

Studenții de la Harvard au planificat o “messa neagra satanica (echivalent catolic al liturghiei)”, dar evenimentul a fost anulat, in urma protestelor formulate de Biserica Catolică și de liderii facultatii.

Conform VoR, evenimentul a fost organizat de Clubul Harvard de Studii Culturale. Templul Satanic cu sediul la New York a asistat planificarea messei. Evenimentul fusese planificat să se desfasoare într-un bar din campusul Universității. Luni, barul a intrerupt negocierile cu organizatorii. Clubul s-a gasit în imposibilitatea de a hotara un alt loc pentru oficierea messei.

Vestea despre messa satanica planificată în Harvard a venit saptamana trecuta. Oficialii Arhidiecezei catolice de Boston si-au marturisit indignarea, iar purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, Terry Donilon, a spus ca messa este ofensatoare la adresa sentimentelor credinciosilor.

“Ceremonia messei negre este un ritual efectuat de cultele satanice, pentru a parodia Messa istorica a Bisericii Catolice, aceasta dispunand de un ritual sacrilegic la adresa pâinii sfintite utilizate in Euharistie, care devine Trupul lui Iisus Hristos”, explică Harvard Crimson.

Conform Arhiepiscopiei, “această actiune ii indeparteaza pe oameni de Dumnezeu și de comunitatea umana, este contrara caritatii și bunătatii, și-i situeaza pe participanți periculos de aproape de lucrările distructive ale răului”.

Clubul a oferit deja si el un răspuns: “scopul nostru, nu este acela de a denigra vreo religie sau credință, ci de a învăța și experimenta istoria diverselor practici culturale”.

Reverendul Luther Zeigler, președintele capelanilor din Harvard, a emis o declarație oficială, în care amintea: “Doar pentru că ceva ar putea fi permis, nu inseamna ca acel ceva face bine sau este bine”.

Mai mult de 370 de studenți din Harvard și 100 de absolventi au semnat si ei o petiție, prin care au cerut Universitatii sa anuleze ceremonia, deoarece “ii ofensează pe toți cei care au credință în Hristos” și “promovează disprețul pentru credința catolică”.

Ca răspuns la “messa neagra”, Arhiepiscopia a anunțat că va organiza o rugăciune specială, urmată de o procesiune euharistică.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.