Discutii directe intre Iran si Arabia Saudita?

Într-o mișcare fără precedent, Ministrul de Externe al Arabiei Saudite, Prințul Saud al-Faisal (foto), a declarat ca Riyadh-ul l-a invitat pe Ministrul de Externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, să viziteze regatul.

Având în vedere antagonismul de atatia ani dintre cele două țări, ce oare a determinat ca saudiții sa faca un astfel de pas? – se intreaba intr-un raport recent VoR. Isi va arata disponibilitatea Teheranul? S-ar putea lucra la o apropiere?

Anuntul Ministrului de Externe al Arabiei Saudite, printul Saud al-Faisal, suna astfel: “De fiecare dată cand gaseste de cuviință să vină, suntem dispuși să-l primim. Iranul este un vecin, avem relații cu ei și vom negocia cu ei”.

Adjunctul Ministrului de Externe al Iranului, Hossein Amir Abdollahian, a declarat pentru agenția oficială de știri IRNA, ca se asteapta la o întâlnire.

“Salutăm negocierile și vizitele, care ajuta la rezolvarea problemelor regionale, la clarificarea neînțelegerilor, precum și la extinderea relațiilor bilaterale”, a spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.