Patriarhul Ioan X, primit de Seicul Nahyan bin Mubarak, in Emiratele Arabe (foto)

Seicul Nahyan bin Mubarak Al Nahyan, Ministrul Culturii, Tineretului și Dezvoltarii l-a primit in aceste zile, la palatul său, pe Preafericitul Părinte Ioan X, Patriarhul grec-ortodox al Antiohiei și al Intregului Răsărit, și membrii delegației care îl însoțesc.

În timpul întâlnirii, Seicul si Patriarhul Ioan al X-lea au discutat despre toleranta inter-religioasa și angajamentul Emiratelor Arabe Unite in promovarea toleranței, ca parte a unei abordări stabilite de către fondatorii Emiratelor.

În remarcile sale din timpul întâlnirii, Seicul a reiterat promovarea în continuare a fraternitatii, coexistenței, pacii și securitatii pentru toți oamenii, indiferent de rasă, religie, culoare, cultură sau limbă.

La rândul său, Patriarhul Ioan X a lăudat politica înțeleaptă a Emiratelor Arabe Unite privind toleranța religioasă și a afirmat că adepții Bisericii Ortodoxe se bucură de libertatea de cult în Emiratele Arabe Unite.

Anterior, Patriarhul Ioan X a pus piatra de temelie a unei noi biserici Sfantul Ilie în Mussaffah, Abu Dhabi, în prezența unui număr mare de credinciosi ai Bisericii Ortodoxe, conform WAM.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.