New entry in Festivalul de film scurt FAO 2014: Vamile Bracovenilor, un film de Silviu Despa

Anunțăm cu bucurie înscrierea unui nou film în cadrul Festivalului „FAO 2014”, sub denumirea: „Vămile Brâncovenilor”. Acesta a fost evaluat și acceptat pentru participarea în cadrul festivalului, de catre organizatori, in ultimele ore. Filmul este realizat de Silviu Despa și a fost înscris pentru concurs în data de 13.05.2014, si poate fi votat AICI!. [https://fao2014.livecamera.ro/film/dupa-tip/documentar/103-vamile-brancovenilor.html]

Pentru a scoate în evidență conținutul filmului și ce urmărește realizatorul pe tot cuprinsul lui, ne-a oferit cateva cuvinte, ca scurtă recenzie a acestuia, Alexandru-Daniel Rotariu, participant la festival:

“Între cele douăzeci și patru de vămi ale văzduhului, despre care vorbesc Sfinții Părinți, una singură nu este pomenită – aceea a dăinuirii imaginii, esenței personalității omului, după moarte, în chiar lumea aceasta pe care o părăsește. Deși nepomenită, existența sfinților ne confirmă, implicit, și prezența ei.

Dacă este ceva de care acest film documentar – “Vămile brâncovenilor” ne reamintește, aceea ar fi că sfinții martiri, în acest caz brâncovenii, își fac din propria viață o operă de artă. Și dacă într-un film de scurt metraj se întâlnesc un poet, un pictor, un actor și un critic de artă, toți pentru a spune ceva despre cât de mult (încă) îi mișcă martiriul acesta, de acum trei secole, înțelegem că brâncovenii insuflă nu numai conștiința omului ci și spiritul artistic, în toate formele sale – literar, plastic sau cinematografic.

Producția lui Silviu Despa este, din acest punct de vedere, o ”pagină”, bine și frumos realizată, din mai vastul ,,jurnal al fericirii” Sfinților Martiri brâncoveni, pagina în care aceștia nu mai apar ca iubitori de artă ci, mai mult și mai important, ca subiect al acesteia” – ne mai marturiseste Alexandru-Daniel Rotariu.

Ii invităm pe toți vizitatorii nostri să voteze filmele preferate și să viziteze adresa Festivalului de film scurt “Filmul Anului Ortodox” – FAO 2014: www.fao2014.livecamera.ro [https://www.fao2014.livecamera.ro] .

Vă reamitim că, până în data de 31 august 2014, puteți înscrie în concurs filme pe care le-ați realizat sau le puteți realiza, dacă acestea respectă una sau mai multe dintre temele înscrise până la acea dată. Echipele tehnice puse la dispoziție de organizatori și de Serviciul specializat Live Camera media PRODUCTION vă stau la dispoziție cu sfaturi și soluții tehnice sau cu alte argumente în acest sens.

Categoriile adminse sunt:

Animatie / Clip Muzical Documentar / Film Artistic / Teatru – Sceneta / Conferinte / Mobil / Teatru de papusi si/sau umbre.

Organizatorii Festivalului de Film Scurt FAO 2014 sunt: Asociatia Lacasuri Ortodoxe si Episcopia Sloboziei si Calarasilor.

Drd. Marius Bogatu

Reprezentant PR. FAO 2014 – Filmul Anului Ortodox

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.