Apelul fondatorului Sant Egidio pentru eliberarea clericilor rapiti in Siria

Fondatorul binecunoscutei fundatii italiene de caritate Sant Egidio, a lansat un apel pentru eliberarea unui preot răpit în Siria în urmă cu zece luni (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), conform unui raport al săptămânalului catolic Famiglia Cristiana, de ieri.

“Sunt aproape 10 luni, de cand Paolo Dall’Oglio a fost răpit în Siria. De la sfârșitul lunii iulie 2013, acest prieten iezuit din lumea arabă și musulmană, acest iubitor al Siriei, a cazut prizonier în mâini necunoscute. Este o rapire rușinoasa a unui om îndrăzneț și generos, care a iubit întotdeauna aceste tinuturi, si el nu merită această soartă violenta”, a declarat Andrea Riccardi, fondator al Comunitatii Sant Egidio, în cadrul unui apel care s-a aflat pe coperta revistei amintite.

“Mă alătur apelului tuturor celor care cer comunității internaționale un angajament mai decisiv și inteligent, țărilor care sunt influente în situația siriana și forțelor de pe teren. Mai presus de toate, răpitorii ar trebui să reflecteze asupra responsabilitatii lor și sa scape de sub influenta urii”.

Riccardi a amintit: “Din păcate, Dall’Oglio nu este singur în această situatie. Alți creștini clerici au fost răpiți în Siria. Am printre ei doi prieteni, doi episcopi din Aleppo: sirian-ortodox Mar Gregorios Ibrahim și grec-ortodox Paul Yazigi, răpiti cu un an în urmă (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe)”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.