publicat în: Arhivă

Pentagonul concepe planuri impotriva unei invazii Zombie

Departamentul Apărării din SUA a creat un scenariu detaliat pentru o posibilă invazie zombie, conform unui raport VoR. Strategia, cunoscuta sub numele de “CONPLAN 8888”, nu este deloc o glumă. Aceasta a fost dezvoltata de către Pentagon, “pentru intrepinderea de operatiuni militare in apararea populatiei non-zombie, in fata amenințărilor reprezentate de gruparile zombie”.

Intrucat zombi reprezintă o amenințare la adresa vieții umane non-zombi, Comandamentul Strategic va fi pregatit pentru salvarea caracterului sacru al vieții umane și a operațiunilor de conduită în sprijinul oricărei populației umane – inclusiv adversarilor tradiționali, sustine COMPLAN 8888.

“Planul nu a fost, de fapt, conceput ca glumă”, susțin autorii documentului. Strategia, care tine de Politică Externă, ​​conține, de asemenea, o descriere atentă a opt tipuri de atacatori strigoi, cu care forțele militare americane s-ar putea confrunta în timpul operațiunii. Zombie “spatiali”, “inarmati” și “magici” ar putea reprezenta o amenințare serioasă, în timp ce un zombie “vegetarian” ar fi mai puțin violent, consumand plante in loc de creier uman, conform documentului Pentagonului.

Documentul amintit mai sus este, de fapt, conceput ca exercițiu în elaborarea de strategii defensive în cazul unui atac de orice fel.

“Documentul este identificat ca instrument de formare într-un exercițiu în care studentii învața despre conceptele de bază ale planurilor militare și de dezvoltare, printr-un scenariu de antrenament fictiv” – a explicat capitanul in Marina, Pamela Kunze, un purtator de cuvant al Comandamentului Strategic, citat de Foreign Policy, conform VoR.

Pe de altă parte, o strategie de instruire militară bazata pe un scenariu fictiv nu prezintă riscul exploatarii de ordin politic, dar desi este un plan fictiv el se refera la un plan real. Decat “sa folosim titluri de scenarii precum ‘Tunisia’ sau ‘Nigeria’, care au creat confuzii, am ales să folosim un scenariu complet imposibil, care nu ar putea fi confundat cu un plan adevărat”.

Astfel, zombi reprezintă un potențial adversar al Statelor Unite, mai specifica VoR. Interesant este că planificatorii consideră Eurasia ca fiind principala sursă de pericole de acest gen.