Musulmanii din Turcia ameninta Biserica Ortodoxa Bulgara. Site-ul web a fost spart

Site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe Bulgare a fost spart, ieri, de către organizația turcă Milli Gucler.

Pagina de start a site-ului web, conform serviciului specializat NetCreator [https://www.netcreator.ro] , care citeaza publicatia Novinite, a afișat steagul turcesc și următorul text:

“Site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe Bulgare este lovit, ca răspuns la atacul vandalilor asupra Moscheii Djumaya din Plovdiv.

Acestea sunt acte ofensive împotriva minorității turco-musulmane din Bulgaria și un atac asupra patrimoniului cultural al țării, pentru că moscheile fac parte din patrimoniul cultural al Bulgariei.

Cine a organizat această agresiune barbara, trebuie sa stie de acum că minoritatea turcă-musulmană nu este lipsita de apărare și ca există forțe care o monitorizeaza si sunt gata să o apere.

Tăcerea Patriarhiei din Bulgaria, trebuie să fie interpretată ca un acord tacit cu agresiunea asupra templelor religioase musulmane.

Acțiunile punitive împotriva dușmanilor minorității turco-musulmane, ale Milli Gucler (Forțelor naționale), nu sunt nici primele si nu vor fi nici ultimele. Atacurile vor continua la intensitate maximă. Veți auzi de noi tot mai des si veti fi martorii puterii noastre.

Milli Gucler vrea să aduca aminte ca nu avem nimic împotriva Creștinismului și ca atacul este un raspuns la atacurile fizice din ce în ce mai frecvente asupra valorilor minorității turco-musulmane”.

În luna februarie, o bandă de huligani a atacat cu pietre moscheea Djumaya, din centrul orașului Plovdiv (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), în semn de protest fata de o hotarare judecătoreasca. Poliția a arestat mai mult de 120 de persoane. Opt au fost condamnate pentru huliganism, conform serviciului specializat NetCreator [https://www.netcreator.ro] .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.