Gay Pride Festival, in Cipru: primul festival pe insula. Ciprul se inchina si el idolilor UE

Primul festival al homosexualilor si lesbienelor, Gay Pride Festival, care a avut loc vreodata pe insula Cipru, se va tine în capitala Nicosia, in ziua de sâmbătă, 31 mai.

Anuntul a fost facut – conform CNA – in cadrul unei conferințe de presă organizate la Casa Uniunii Europene, cu ocazia Zilei Internaționale împotriva Homofobiei și Transfobiei, care este celebrată în fiecare an pe 17 mai.

Comisarul cipriot al UE pentru educație, cultură, multilingvism și tineret, Androulla Vasiliou, a salutat faptul că, in Cipru, va avea loc primul Festival Gay Pride, aratand că este extrem de important ca diversitatea sa fie acceptata.

Președintele Accept-LGBT Cipru (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali), Costas Gavrielides, a declarat că Accept viseaza la o societate fără discriminare și prejudecăți, bazata pe respectul pentru fiecare cetățean și acceptarea diversității, în special în ceea ce privește orientarea sexuală și identitatea de sex.

Odata cu apropierea primei parade gay de pe insula, Biserica Ortodoxă a Ciprului a incercat sa reactioneze, numind homosexualitatea “o boală și o decădere morală”, dar ar fi presupus si sustinere din partea asa-zisilor sai credinciosi.

Într-un comunicat de presa, Sfântul Sinod, în frunte cu Arhiepiscopul Chrysostomos, a declarat ca astfel de evenimente, cum ar fi paradele homosexualilor, sunt “prilej de tristete si de îngrijorare”.

Biserica susține că știința, de asemenea, afirma ca homosexualitatea este o boală. “Prin urmare, ar trebui să fie tratata în mod corespunzător. Biserica se opune tuturor încercărilor de acceptare a homosexualitatii la nivel social și de protejare prin lege.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.