Cambridge: cartografierea minunilor sfintilor din Insulele Britanice

Universitatea Cambridge a anuntat recent, lansarea unui proiect care implica mai mulți studenți absolventi in cadrul Departamentului Anglo-Saxon, Nordic și Celtic, in clasificarea și notarea a mii de istorii miraculoase înregistrate despre sfinții din Insulele Britanice între anii 500 și 1300.

“Istoriile minunilor clasificate ca acte ale sfinților, au servit unor scopuri multiple în comunitățile medievale, de la reglarea comportamentului religios ortodox, pana la explicarea inexplicabilului in lumea naturală”, a declarat Julianne Pigott, elev-lider al proiectului “Cartografierea minunilor”.

Cartografierea Minunilor va reprezenta o bază de date digitala, organizata pe diferite categorii, cum ar fi numele sfântului, tipul miracolelor și alte motive literare.

Pigott a declarat pentru Radio Vatican ca primul obiectiv este istoria convertirilor, dar spera ca baza de date, importanta pentru oamenii de știință, sa isi găseasca o utilizare mai largă.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.