Eritrea: vizita in secret la Patriarhul arestat al Bisericii Ortodoxe Tewahedo

Conform serviciului de presa ecumenic al Bisericilor Ortodoxe Orientale CPO, unul dintre credincioșii ortodocși din Eritreea a avut recent posibilitatea sa-l viziteze pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Tewahedo din tara, Abune Antonios, în Asmara, unde acesta este retinut intr-o casa, in stare de arest (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Vizita a avut loc in secret. Patriarhul Antonios Abune se afla in condiții de sănătate satisfăcătoare pentru moment. Patriarhul si-a marturisit îngrijorarea pentru Biserica și credincioși. Patriarhul își petrece majoritatea timpului în rugăciune.

Patriarhul Antonios a solicitat autorităților, de mai multe ori, sa ii fie schimbata locația, cu una dintre mănăstirile ortodoxe din țară, dar cererea a fost respinsa. El este încă deținut într-o locație necunoscută din Asmara.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.