publicat în: Arhivă

Giulgiu nou pentru biserica Nana din judetul Calarasi (foto)

Duminică, 18 mai 2014, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a săvârşit slujba de îmbrăcare cu giulgiu nou a Sfintei Mese urmată de Sfânta Liturghie la biserica parohială din localitatea Nana, Protopopiatul Oltenița.

La momentul tipiconal, acesta a hirotonit întru preot pe diaconul Marius Nicolae Micșă, pe seama parohiei Crăsani, Protopopiatul Slobozia.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la slujbă au participat preacucernicii părinți consilieri Daniel Enaşcu, Daniel Demișcă, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu, preacucernicul părinte protopop Marian Necula şi un sobor de preoţi şi diaconi.

S-a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai bisericii parohiale. Preasfinția Sa a dăruit tuturor copiilor din biserică câte o cruciuliță.După terminarea Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a cercetat bisericile parohiale din localitățile Gruiu și Luica, Protopopiatul Oltenița. Puteti vedea mai multe fotografii, in galeria media a articolului de fata (www.lacasuriortodoxe.ro).