Cipru: declaratia Sfantului Sinod privind homosexualitatea

Odata cu apropierea primei parade gay care a avut loc vreodata in istoria Ciprului (31 mai), Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Ciprului a lansat o declarație oficială, la cererea mai multor credincioși care s-au simtit provocati din cauza publicitații recente și activității homosexualilor in insula.

Declarația privind homosexualitatea, a Sfântului Sinod al Ciprului

Cu îngrijorare și tristețe, Sfântului Sinod urmareste ceea ce se întâmplă și s-a anuntat, vizavi de modul de comportament și de viață al unei parti dintre semenii noștri.

Acești bărbați și femei, incitati si condusi de grupuri similare din străinătate, derutati in propria lor conștiință, susțin și demonstreaza că relațiile dintre persoane de același sex (homosexualitatea) este un mod natural de comportament, motiv pentru care alegerea lor ar trebui să fie privita ca o evidenta legala și acceptata de societate.

Pentru a-si atinge scopul lor, acestia au planificat evenimente de “mândrie”, cum le numesc ei. Cu toate acestea, ele sunt contrazise și mustrate de către Sfânta Scriptură, care învață că Dumnezeu, la început, i-a făcut pe oameni, bărbat și femeie (Matei 18:14), și i-a binecuvântat cu taina căsătoriei (Efeseni 5:32).

În același timp, Cuvântul lui Dumnezeu condamnă homosexualitatea și ii avertizează pe adepții săi de consecințele sale grave: Nu vă înșelați: nici usuraticii… efeminatii, nici homosexualii… nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu (1 Cor. 6:9-10). Acesta este motivul pentru care relațiile homosexuale sunt, totodata, o aberație morală și constituie o dezonorare a persoanei umane (Rom. 1:24-28).

Biserica și știința considera homosexualitatea ca pe o cădere și o boală a persoanei umane, și nu ca pe un mod natural de viață sau ca pe o alegere.

Acesta este motivul pentru care recomanda un tratament adecvat și terapie.

Rezultatele tragice ale homosexualității la nivel local și global, cu relaxarea comportamentului moral, incidenta crescuta a pedofiliei, nenumăratele cazuri de victime ale bolii incurabile SIDA a homosexualilor, creșterea divorțurilor și destramarea familiilor, adoptia nefireasca de copii etc, constituie din ce in ce mai puternice argumente ca acesta este un mod atipic de viata.

Ca Biserică, vom sta mereu cu simpatie și înțelegere alături de semenii noștri căzuți și ii vom privi ca pe niste frați “după chipul” lui Dumnezeu.

Desigur, condamnăm, totodata, acțiunile lor, deoarece acestea vin în contradicție cu Cuvântul lui Dumnezeu.

In acelasi timp, desigur, ii iubim si ajutam, atâta timp cât ei o doresc, și sperăm și ne rugăm pentru recuperarea lor, pentru constientizarea căderii lor și cerem mila de la Dumnezeu.

Mai mult decât atât, în aceste vremuri critice prin care trecem ca popor, în Cipru, invitam credinciosii Bisericii noastre să rămână drepti in fata adevărurilor imuabile și eterne ale credinței noastre, care dau onoare omului înaintea lui Dumnezeu și-l fac onorabil în familie și mediul social.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.