Papa Francisc s-a intalnit cu Premierul polonez

În dimineața zilei de ieri, Papa Francisc l-a primit în audiență pe Primul-Ministru al Republicii Polone, Donald Tusk, care s-a întâlnit ulterior cu Cardinalul secretar de stat Pietro Parolin, însoțit de Excelența Sa Arhiepiscopul Dominique Mamberti, secretar pentru Relațiile cu Statele.

În timpul discuțiilor cordiale, s-a menționat recenta canonizare a Papei Ioan Paul al II-lea, precum și relevanța acestui eveniment pentru națiunea poloneză.

Primul-Ministrul și-a mai exprimat bucuria, vizavi de vizita planificata în Polonia, din 2016, cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului.

Atenția, apoi, s-a întors asupra situației sociale și economice a țării. În cele din urmă, a existat un schimb de opinii privind situația internațională actuală. În special, a fost exprimată preocuparea cu privire la tensiunile persistente in Europa de Est.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.