Banca Vaticanului: creste numarul tranzactiilor raportate ca fiind suspecte

Autoritatea de Informații Financiare a Vaticanului a raportat, ieri, că a înregistrat o creștere a numărului de tranzacții financiare suspecte, în monitorizarea activităților financiare ale IOR-Banca Vaticanului.

Așa-numita “AIF” a lansat raportul său anual, la o conferință de presă în Vatican.

Directorul René Bruelhart a declarat ca raportul sustine ca au existat 202 tranzacții suspecte raportate la Autoritatea de Informații Financiare în 2013, comparativ cu doar șase cu un an mai devreme și doar unul în 2011.

Cinci dintre acestea au fost prevăzute de procurorii din Vatican pentru o eventuală anchetă.

Bruelhart a explicat că creșterea numărului de tranzacții suspecte nu înseamnă că activitatea ilicită are inca loc. El a spus că pur și simplu înseamnă că noi legi și proceduri sunt puse în aplicare și se lucreaza la unele tranzacții potențial problematice, care pot necesita investigatii suplimentare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.