Muzeul Patriarhilor, sfintit in Resedinta Patriarhala

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfințit in aceste zile Muzeul din Reședința Patriarhală. La slujba de sfințire au fost prezenți ierarhi membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, dar și slujitori ai Catedralei Patriarhale.

În cuvântul rostit, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a spus: „Acest muzeu a fost mai întâi înființat de către vrednicul de pomenire Preafericitul Părinte Patriarh Iustin în biroul care a aparținut vrednicului de pomenire Patriarh Iustinian. Fiind mai aproape de intrare, s-a pretat a fi muzeu, mai mult decât un birou. Timpul și-a lăsat amprenta, nu erau suficient de vizibile exponatele și am hotărât să îl reorganizăm în ordine cronologică și, în același timp, să curățim obiectele, să le completăm și să luminăm interiorul vitrinelor pentru a scoate în evidență specificul fiecărei mitre, veșmânt arhieresc și mantie. Această lucrare a fost una migăloasă deoarece a necesitat multă pricepere și multă răbdare”.

Muzeul adăpostește obiecte de cult, distincții, medalii și lucruri personale din viața și activitatea pastorală a celor cinci Patriarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, conform unui raport al Patriarhiei [https://www.patriarhia.ro] .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.