Nigeria: Rusia condamna cu fermitate recentul atac terorist – 120 de morti

Ministerul Rus al Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atacul terorist din Nigeria, in urma caruia au murit 118 persoane.

In ziua de 20 mai, 118 persoane au fost ucise și 56 au fost rănite, ca urmare a unei puternice explozii în orașul nigerian Jos.

Grupul radical islamist Boko Haram este activ în această țară africană (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe); membrii săi se opun modelului occidental de educație și încurajeaza introducerea legii Sharia în întreaga țară. Grupul se afla in spatele majoritatii atacurilor teroriste care au loc în mod regulat în Nigeria.

“Moscova condamnă ferm această crimă sângeroasă a extremiștilor și își exprimă solidaritatea cu poporul nigerian și cu guvernul”, a declarat Ministerul Rus de Externe.

“Vom continua să participam puternic la eforturile comunității internaționale, care vizează combaterea amenințărilor teroriste transnaționale”, se arata intr-un raport al Ministerului de Externe, citat de VoR.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.