publicat în: Arhivă

Urziceni: PS Parinte Vincentiu a oficiat Sfanta Liturghie la Catedrala

Ieri, miercuri, 21 mai 2014, când Biserica Ortodoxă Română prăznuieşte pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala din Urziceni cu ocazia hramului bisericii şi a ocrotitorilor municipiului Urziceni.

Sub protia Preasfinţiei Sale, au slujit preacuviosul părinte arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri Daniel Enaşcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu, preacucernicul părinte Bogdan Ionuţ Stancu, Protopopul Urzicenilor şi un sobor de preoţi şi diaconi, iar răspunsurile liturgice au fost date de Corul Protopopiatului Urziceni.

La momentul predicii Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a vorbit despre viaţa Sfinţilor Împăraţi, despre rolul hotărâtor pe care l-au avut în acordarea libertăţii creştinilor, despre Harul şi Lumina Învierii Mântuitorului Iisus Hristos de care ne bucurăm toţi creştinii.

Cu ocazia hramului Preasfinția Sa a anunțat lansarea site-ului catedralei: www.catedralaurziceni.ro [https://www.catedralaurziceni.ro] și a mulțumit Agenției de Presă „Lăcașuri Ortodoxe” pentru transmisiunea in direct (online și cablu) a sfintei slujbe și pentru implicarea jertfelnică în mediatizarea acțiunilor Eparhiei.

Preasfinţia Sa a hirotesit întru sachelar pe preacucernicii părinții Ionuț Ștefan de la parohia Armășești, Aurel Berbec de la parohia Gârbovi I şi Marius Cristian Petrescu de la parohia Valea Măcrișului din Protopopiatul Urziceni pentru activitatea pastoral – misionară şi administrativă din parohiile pe care le păstoresc.

După oficierea Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Eparhiei, a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, binefăcători şi slujitori ai Catedralei „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Urziceni.

Preasfinția Sa a binecuvântat toţi credincioşii prezenţi.