Hotarare: Salutul nazist, acceptat in Elvetia

Un tribunal elvețian justifică salutul nazist, în cazul în care el ar fi folosit pentru a “exprima convingerile cuiva”.

Tribunalul din Elveția a decis că salutul nazist (Sieg Heil!), nu este un gest criminal, în cazul în care el este folosit pentru a “exprima convingerile cuiva”, si nu pentru a “propaga ideologia”, conform Associated Press, citat de VoR.

Astfel, decizia instanței schimba un ordin al unui tribunal minor, care a condamnat un barbat, care a folosit salutul nazist în timpul unei întâlniri în masă a 150 de persoane, în 2010; membrii au ridicat mâna dreaptă, la un unghi de 45 de grade, cu palmele inclinate și au strigat “Heil Hitler!”.

După Al Doilea Război Mondial, mai multe țări au interzis oficial salutul nazist, precum și frazele – “Heil Hitler” și “Sieg Heil!”.

În Germania, precum și în Austria, aceste acțiuni sunt penale. Rusia, de asemenea, dorește să adopte un proiect de lege, care prevede ca persoanele care folosesc salutul nazist și saluturi similare sa fie amendate (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). În Rusia, salutul nazist este considerat a fi propagandă facuta Nazismului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.