Siria: credinciosii incep restaurarea icoanelor bisericilor ortodoxe distruse in Homs (foto)

Un efort in masă este întreprins, in prezent, pentru refacerea icoanelor istorice deteriorate din Biserica ortodoxa St. Elian din Homs, in Siria, distrusa de rebeli. În timpul ocupației lor asupra orașului Homs, rebelii înarmați au încercat să ardă icoanele din interiorul Bisericii. Unele dintre icoane au fost complet deteriorate, altele au fost parțial distruse, în timp ce câteva au reusit sa scape nevatamate.

Arhimandritul Maxim, părintele Atanasie și alți lideri ai Bisericii, împreună cu credincioșii, lucreaza neobosit pentru restaurarea tuturor icoanelor din interiorul bisericii. Întregul proces de restaurare este documentat.

Conform unor surse din cadrul serviciului ecumenic al Bisericilor Ortodoxe Orientale PCO, biserica aparține Patriarhiei grec-ortodoxe a Antiohiei și este situata lângă Poarta Palmyra, în Homs. Ea a fost fondată în anul 432 dupa Hristos, pe locul unde sfantul a fost martirizat. Aici se gasesc rămășițele sale pământești. Biserica atrage un număr mare de pelerini, în fiecare an.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.