Israel: Restaurarea frescelor din Parcul National Masada

Haaretz a raportat restaurarea frescelor din Parcul National Masada.

Timp de 20 de ani, frescele (Beit Hamefaked) din Masada au fost depozitate departe, într- un depozit al Parcului Național. În această săptămână, după o lună de muncă, o echipa condusa de expertul italian renovator Prof. Maurizio Tagliapietra de la Universitatea din Verona, si de angajați ai Autoritatii Parcurilor si Naturii din Israel, a finalizat restaurarea unei camere din partea de sus a muntelui istoric.

Frescele, care au fost descoperite în săpăturile arheologice ample, conduse de Yigal Yadin în anii 1960, fusesera lipite de noi suporturi și asezate înapoi în locațiile lor originale, pe pereți. Totusi, pe măsură ce timpul a trecut, conținutul ridicat de sare din aer și vandalismle vizitatorilor au dus la decizia, in cele din urma, de a fi eliminate și asezate intr-un depozit. Ele s-au aflat intr-o cladire, in Masada, fara acoperiș, și returnarea lor a fost conditionata de conrtuirea (in prezent) a unui acoperiș adecvat.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.