Cipru: pelerinajul armenilor la Magaravank – Manastirea Magar Sourp, in zona ocupata de turci

Biroul Reprezentantului Comunității Armene, Vartkes Mahdessian, în colaborare cu Prelatii Armeni din Cipru, au organizat cel de-al 7-lea pelerinaj anual la Manastirea Magar Sourp (Magaravank), zilele trecute.

Prima vizită a avut loc in ziua de 6 mai 2007, când comunitatea armeană-cipriotă a vizitat mănăstirea armeana turca ocupata, pentru prima dată după 33 de ani.

Potrivit Biroului lui Mahdessian, în jur de 150 de ciprioți armeni au vizitat mănăstirea, in aceste zile, dintre care unii au venit din străinătate special pentru acest eveniment, a raportat Gibrahayer Magazine.

Manastirea a fost fondata de copți, în jurul anului 1000 dupa Hristos, și prin 1425 a fost moștenita de către armeni. Dedicată Sfântului Macarie Sihastrul al Alexandriei, aceasta este situata pe partea de est a Pentadhaktylos, la o altitudine de 530 de metri și la distanță mică de Halevga, în pădurea Plataniotissa. De la Manastire se poate vedea muntele Taurus din Cilicia.

Magaravank este singura mănăstire armeană din Cipru și, împreună cu Biserica recent restaurată a Fecioarei Maria, în Nicosia ocupata, reprezinta cel mai important monument bisericesc armean de pe insula. Ea a fost ocupata în august 1974, în timpul invaziei turcești din Cipru.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.