Castigatoarea Premiului Oscar, Olympia Dukakis, sustine parada homosexualilor din Cipru

Castigatoarea Premiului Oscar, actrita americana de origine greaca Olympia Dukakis, și-a exprimat sprijinul pentru “prima paradă Gay Pride din Cipru” (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Actrita a cerut comunității LGBT Cipru sa-si “mențina mersul inainte…”, conform Greek Reporter.

Când Dukakis a fost întrebata dacă persoanele LGBT ar trebui să aibă drepturi egale, ea a răspuns: “Chiar și a pune întrebarea” – daca ar trebui să aibă drepturi – “este ceva ofensator”.

“Continuati sa mergeti mai departe. Nu incetati sa afirmati cine sunteti, ce vreti”, a declarat actrita în vârstă de 83 de ani, demonstrand sprijinul ei pentru comunitatea LGBT (lesbiene, homosexuali, transsexuali).

Prima paradă Gay Pride din Cipru va avea loc pe 31 mai, în Nicosia. Autoritățile locale și misiunile diplomatice străine au declarat deja că vor sprijini evenimentul. Cu toate acestea, Biserica din Cipru a condamnat parada gay, descriind homosexualitatea ca pe o degradare și boală (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Olympia Dukakis s-a născut în Massachusetts, din părinți imigranți greci. În 1988, ea a castigat un Oscar pentru cea mai buna actrita în Moonstruck.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.