Un islamist convertit la Crestinism, disparut in Kenya

Un islamist convertit recent la Creștinism a dispărut, după ce a fost arestat în vestul Kenyei.

Hassan Hussein Mohammed, in varsta de 26 de ani, a fost reținut de poliție, pe 30 aprilie, și nu a mai fost văzut, de atunci. Liderii creștini cred că el ar fi fost privit ca “suspect de terorism”, în timp ce poliția din Kenya incepe sa respecte o prezență extremista în creștere în tara.

Hassan, care este din zona de nord Marsabit, s-a pregatit intr-o moschee din Mogotio și s-a format pentru a deveni lider musulman, insa a întâlnit creștini, la un eveniment de sensibilizare fata de Biserică, și a decis să Ii urmeze lui Hristos.

El a povestit că a fost bătut pana la inconștienta și amenințat de către membrii moscheii Mogotio, când a recunoscut că s-a convertit la Crestinism.

Doi pastori ai Bisericii au fost, de asemenea, reținuți odata cu Hassan. Acestia au fost eliberați după interogatoriu, dar despre Hassan nu se mai stie nimic, conform Morning Star News.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.