Egipt: Spectacol video 3D in antica Alexandrie

Lumina, culoarea și sunetul fac ca antica Alexandrie a Egiptului, primul oras fondat de Alexandru cel Mare, sa revina la viață, cu frumusetea sa arhitecturala, datorită unui proiect Augmented Med International (IAM), finanțat prin programul european de cooperare transfrontalieră CBCMed, pentru promovarea dezvoltarii turismului și sit-urilor arheologice.

Conform informatiilor transmise de serviciul specializat in realizarea de software la comanda NetCreator [https://www.netcreator.ro] , gratie filmelor 3D, proiectate pe fatada cladirii bibliotecii locale, sutele de turiști și de spectatori pot admira istoria orașului, de la înființarea sa, până la sfârșitul perioadei clasice, sub o lumină nouă, modernă.

“Mesajul este foarte important în acest proiect, dar aspectul tehnic nu trebuie să fie uitat. Obiectivul acestei inițiative, este acela de a stimula turismul. Acesta este un proiect pilot și cred că a este foarte interesant, atât pentru localnici cat si pentru turisti”, a spus Mohamed Hafez, care a avut grijă de partea administrativă a proiectului, citat de Ansa.

Evenimentul este parte a programului a Organizației Mondiale a Turismului a ONU. Proiectul se concentrează asupra punerii în aplicare a tehnologiei multimedia inovatoare în gestionarea patrimoniului cultural și natural.

Alte proiecte viitoare: două festivaluri care vizează prezentarea de tehnologie multimedia pentru sit-uri de patrimoniu cultural, în Taybeh, în Cisiordania (21-22 septembrie) și in Girona, Spania (1-3 octombrie), mai informeaza serviciul specializat in realizarea de software la comanda NetCreator [https://www.netcreator.ro] , citand Agentia Ansa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.