Papa Francisc a vizitat Memorialul Holocaustului “Yad Vashem”

In ultima zi a calatoriei sale in Tara Sfanta, Papa Francisc a vizitat Memorialul Holocaustului “Yad Vashem”, ieri, 26 mai, în urma unei întâlniri cu liderii musulmani în centrul Orasului Vechi.

Memorialul este un muzeu dedicat celor șase milioane de victime ale regimului nazist (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), care a urmarit sa elimine cultura evreiască și evreii de pe fața pământului, conform unui raport al radioului Vaticanului.

Organizatorii vizitei s-au ingrijit sa fie prezenti, la aceasta ocazie, șase supraviețuitori ai Holocaustului. Papa a fost flancat de Președintele Peres și Primul-Ministru Netanyahu. Conform unui raport al radioului Vaticanului, acesta s-a aplecat si a sarutat ușor mâna fiecărui supraviețuitor în vârstă al Holocaustului, rugandu-se la Dumnezeu ca istoria sa nu se mai repete niciodata.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.