Siria: Statuia Fecioarei Maria, spulberata de rebeli, a fost returnata Manastirii din Maaloula

Conform agentiei Sana, armata a returnat, ieri, o statuie a Fecioarei Maria, pe care teroriștii o “spulberasera” (vezi video – ARHIVA Lacasuri Ortodoxe)in Manastirea Sfântul Serghie și Bacchus din Maaloula.

Statuia a suferit daune semnificative in mâinile teroriștilor, atunci când acestia au ocupat orasul, înainte de a fi indepartati de către armata, la mijlocul lunii aprilie.

Ceremonia de returnare a statuii, care a fost restaurata, a avut loc în prezența unui număr de ofițeri din armată.

Parintele Maher Mansour a salutat eforturile armatei, împreună cu cele ale localnicilor, în operatiunea de returnare a statuii. Un comandant din armata siriană a declarat că personalul armatei a strans piesele statuii spulberate și, mai apoi, le-a ordonat.

Vechea mănăstire, care este si cea mai veche din zona, a suferit distrugeri pe scară largă în mâinile gruparilor teroriste.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.