publicat în: Arhivă

Conferinta Bisericilor Europene condamna atacul de la Muzeul Evreiesc din Bruxelles

Conferința Bisericilor Europene condamnă atacul de la Muzeul Evreiesc din Bruxelles, de sambata, in urma caruia au fost ucisi trei vizitatori și a fost rănita, critic, o altă persoană.

“In acest moment, noi încă nu cunoastem motivul atacului ucigas”, a declarat secretarul general al Conferintei, duminică.

Este un moment în care “Bisericile trebuie să isi afirme angajamentul lor in a se opune tuturor formelor de anti-semitism din societate și să fie alaturi de comunitatea evreiască”, a adăugat secretarul general. Bisericile trebuie să sublinieze importanta responsabilitatii tuturor politicienilor europeni in depasirea prejudecăților împotriva evreilor și a altor minorități religioase.

“Diversitatea îmbogățește societățile și comunitățile noastre, dar cand diversitatea și diferențele devin o sursă de tensiune, atunci este imperativ ca locul dialogului și al întâlnirii sa ramana deschis și susținut în perioade de criză”, i-a invitat Liagre (foto) pe politicienii aleși la nivel național și european, la lupta împotriva actelor de violență și discriminare impotriva comunităților minoritare și a grupurilor vulnerabile din Europa, și la consolidarea măsurilor care să garanteze drepturile acestora.